carl skinner dissertation year round school dna essay scholarship sample business plan for fitness center i need an dissertation writier get into grad school executive resume writing service seattle

by Info 767 Views
Visi dan Misi KPM
(0 votes)

FALSAFAH SEKOLAH

Setiap pelajar mempunyai potensi untuk berkembang maju secara positif.  Dengan itu peluang yang luas mestilah disediakan agar setiap pelajar dapat meneroka dan memperkembangkan diri mereka menjadi pelajar yang cemerlang akademik, berketerampilan, berdisiplin, berakhlak mulia serta bertanggungjawab dalam mencapai hasrat perjuangan agama, bangsa dan negara.

MATLAMAT SEKOLAH

Melahirkan individu pelajar yang DINAMIK iaitu:

D -           Disiplin diri yang tinggi

I  -           Intelek dalam segala tindak tanduk

N -           Nekad, berani dan tabah menghadapi cabaran

A -           Aktif dalam pelbagai bidang

M-           Menghormati guru, ibu bapa dan kepimpinan yang adil

I  -           Insan yang beriman dan bertakwa

K -           Kerjasama memburu kejayaan

PIAGAM SEKOLAH

Kami warga Sekolah Menengah Kebangsaan Seri Pantai dengan penuh tekad dan iltizam berikrar dan berjanji akan :

• Sentiasa berusaha ke arah kecemerlangan kurikulum dan kokurikulum.
  • Mewujudkan iklim sekolah yang kondusif.
  • Tabah memikul tanggungjawab mendidik pelajar agar berketrampilan, berdaya saing serta beriman dan beramal soleh.
  • Memberikan perkhidmatan mesra dan cekap serta bekerjasama ke arah kecemerlangan pendidikan.
  • Mewujudkan budaya sekolah ke arah masyarakat penyayang, harmonis dan patriotik.
More in this category: Sejarah Sekolah »